Marie börjar fota mer igen!

Halloj!

Har ni haft en bra helg?
Nu låter det på mig som om helgen är slut, men klockan är ju bara lite över ett.
Vi har ju fortfarande nästan hela dagen, och lite på kvällen på oss att uttnyttja de sista ledighetstimmarna. Så om du inte har gjort något roligt än, så är det ju inte to late! ;)

Igår var jag med Emma på dagen. Det var trevligt. Vi spelade backpacker (our old childhoodgame, y'now) tittade på teve m.m. :)
Senare, åkte vi in och fikade med Nadja, Maja och Julia. Det var supertrevligt! Vi gick till ett ascoolt café på söder som hette Café Fåtöljen.
Det första man såg när man kom in var en gigantisk tavla med Rolling Stones typiska logga, ni vet, den stora röda munnen med tungan som hänger utanför.
Som man hör på namnet var det enbart fåtöljer att sitta på, som förresten också var jättesköna. Det var en supertrevlig kille som jobbade där, som bjöd på påtår när vi ville ha mer te. :)
Musiken var också väldigt bra, gammal rockmusik! Me like. Mitt nya favvo-café!



Här har vi Nadja som dricker någon slags kaffedrink eller hur man ska säga det. ^^
(Det var svårt att få bilder som inte var suddiga...)



Och här har vi EmmaPemma själv!



Maja, som också tog söderte. :)



Juliakrull herself, som även hon tog söderte! ;D
(Ett till exempel på suddighet...)



Helt klart min favorittavla! Man ser inte så bra, men den föreställer rocklegenden Jimi Hendrix, pappas favorit. ^^
Check it out själva, så får ni se. :) Köp den gärna åt mig om ni får lust!



Här har vi då mig, inne på mitt tredje glas söderte. G O T T. <3



Vi bestämde oss att promenixa från cafét till tunnelbanestationen i Gamla stan. Det var mysigt, och det var jätteskönt i luften. Ute var det många knäppa människor, mestadels medelålders. ^^



Vi kanske ska träffas igen ikväll och hitta på något. :) På dagen ska jag nog bara tralla runt hemma i mina härliga mjukismyskläder och bara ta det lungt.
Vad ska ni hitta på idag? :)

Puss och kram!

Helgen äro kommen!

Halloj!

Jag har blivit riktigt usel på att blogga, må jag erkänna...! Men den här veckan har jag varit redigt trött faktiskt. Att gå upp klockan sex och åka till spånga är lite slitsamt.
Och den här veckan har ju inte direkt varit a piece of cake.

Min "gruppkompis" har inte varit den lättaste att samarbeta med. Riktigt svårt för mig att kommunicera med denne. Har varit irriterad och tjurig varje dag. x)
Men idag hade vi våran redovisningen om de tropiska regnskogarna, och jag tror faktiskt att det gick rätt bra ändå. :)
Men ni kan inte ana hur glad jag är att den här veckan är över!
Nästa vecka blir rolig, för då ska vi i den första halvan av klassen få vara med djuren och lära oss hur man sköter dem. Kul! :) Dessutom blir det sovmorgon också, typ en timme, men det är ju alltid något!

I söndags var jag i centrum med Mic, Nadja och Maja. Vi satt på Café DiCorno i Farsta centrum och fikade och pratade en massor förståss. En kopp te plus en bit kladdkaka med vispgrädde blev det för mig, mums!
Efter det, mötte jag upp mamma och pappa och vi köpte en snygg, svart skinnjacka från Vero Moda som faktiskt hade flera olika snygga modeller för bra priser. Samtidigt blev jag medlem i Vero Moda-club och fick därmed 10% på jackan. Efter rabatten gick den på 720 kronor. Riktigt nöjd och tacksam är jag!
Som Christian Siriano skulle säga;
"It's fierce!"

Snart ska jag äta en smaskig middag och efter det ska jag möta upp Nadja, Julia och Maja vid filmkedjan. Sedan ska vi hem till Maja och titta på film och ha det mys. :)

Hoppas ni får en underbar kväll och helg! <3

Puss och kram!

Min första vecka på Spånga Gymnasium.

Tisdag
En nervös Anna, och en ännu mer nervös Marie sitter på pendeltåget från Farsta strand. Det var tunga steg att gå av pendeln väl framme vi vår station. På vägen var man ju sådär peppad fast samtidigt så var jag lite skraj.

När alla drygt 60 naturbrukseleverna satt sig i laborationsalen, presenterades vi för mentorer och andra lärare, blev informerade om vad som kommer att hända i veckan och samt blev vi indelade i två klasser; NP1a och NP1b.
Jag och Anna var lyckliga nog att hamna i samma klass, NP1a. :)
Klassen verkar vara helt okej.

Onsdag
Andra dagen fick vi återigen gå till laborationsalen. Där blev vi informerade om exkursitionen till Kolmården följande dag, fick ett pappershäfte med grupper, uppgifter, stationer på djurparken m.m.
Jag hamnade då i grupp två med mig själv, en (konstig?) kille från min klass, två tjejer från pararellklassen, tre tjejer från tvåan och tre killar från trean.

Senare på dagen efter att b-klassen hade fått sin rundtur, efter våran lunch, så var det dags för våran grupp att guidas runt Spångas djuranläggning. Klassen delades upp i grupper om cirka sju stycken. Min och Annas lilla grupp blev guidade runt av två söta tredjeklassare. (Speciellt den ena, mums^^)
De verkade veta väldigt mycket om djuren, och var även väldigt duktiga guider. :) Jag var nöjd!

Efter det hade vi både information om APU (praktik) och sedan lite biblioteksinformation av skolans enda bibliotekarie. Han jobbar helt själv i biblioteket och har inte ens en endaste assistent. Ganska imponerande av att klara av något som ändå borde kräva en hel del.

Torsdag
Då var det dags för den riktigt, riktigt tidiga morgonen den veckan. Mobilen ställdes på 04:50 bara så att jag skulle hinna klä på mig, sminka mig lite och packa väskan.
Sedan bar det upp till Anna, vars pappa skulle skjutsa oss till Stockholms Central. Där mötte vi våra grupper, delades in i olika bussar och begedde oss mot Kolmården.
Gissa om jag var trött på bussresan!

Det började med att vi fick knäpptysta gå in i parken och sätta oss där schimpanserna är. Vi skulle få se något som enbart ses var tredje år, av just Spånga elever.
Vi fick alltså se när schimpanserna släpptes ut!
Detta var lite av ett privilegium och roligt att se. Det fanns ju ett par apungar, hur gulliga som helst!
Ja juste, två av de tre treorna i min grupp var de guider som vi hade haft på onsdagen. Kul att få titta lite mer på den söta killen, hehe. ^^
Sedan fick vi gå runt i våra grupper, och lösa de uppgifter vi hade blivit tilldelade. Gruppen kändes faktiskt bra, gruppledarna (treorna) verkade både ambitiösa och kunniga.

Vi hann även med en elefantuppvisning, en mindre delfinuppvisning samt sälshowen. Sälshowen var hur söt som helst, för utom att värdinnan var en av de mest irriterande jag någonsin stött på. :P
Fast det var ju iochförsig mest till för barnen, just det att hon fjantade sig så mycket.
I överlag var det en bra dag, och jag lärde även känna en jättesnäll tjej från pararellklassen, då vi pratade lite i parken och ganska mycket på bussen. Kul! :)

Fredag
Idag gjorde alla grupper ett efterarbete från gårdagen. Den söta killen hade suttit uppe och skrivit en jättebra sammanfattning av allt vi gjorde i djurparken dagen innan.

När vi var klara med det, fick vi ettor lite klart för oss hur de kommande veckorna skulle se ut. Vår klass skulle börja med de två introduktionsveckorna och vi blev därmed uppdelade i två grupper. Där hamnade jag och Anna tyvärr inte i samma grupp. Vi har också helt olika tider, så det blir att åka både dit och hem själv nästan varenda dag. Men det är nog bra att agera lite självständig ett tag.

Den första veckan ska min grupp ha en temavecka som kallas "Den levande planeten" som går ut på att vi är i små grupper om 2-3 stycken som ska få ett varsit "ställe" på jordklotet att skriva ett arbete om. Till vår hjälp ska vi titta på en hel del filmer, samt lyssna på föreläsningar.
När veckan är slut, så ska vi redovisa detta inför hela gruppen! :S

Veckan efter det, så byter grupperna plats. Den veckan ska vi få vara i djurhuset och lära oss massa om djuren.
Det ser jag fram emot! :)



Klockan halv elva åkte vi hem, så jag lunchade med mamma i centrum. En god kebabtallrik blev det. :)
Sedan fick jag ett par jeans från Cubus av mamma. De var nedsatta från 399 kronor till ynka hundralappen. Mor envisades med att jag skulle ta en storlek större då de krymper lätt i tvätten. De i min rätta storlek satt perfekt och jätteskönt, men mor var rädd att de skulle bli för trånga i midjan då de tvättas.
Så då fick jag ett par som faktiskt blir lite som en potatissäck, trots att de bara är en storlek större. x)
Ska jag byta eller pröva att tvätta dem, och sedan ha dem i torktumlaren?

Hoppas ni alla får en underbar helg. :) Vill ni veta någonting mer om Spånga Gymnasium eller hur det var på Kolmården, så är det bara att fråga på!

Puss och kram!

Philosophating.

Mina funderingar kring Spånga Gymnasium, fr.o.m 19/8-08 och cirka 3 år framåt.

Kommer jag få börja i samma klass som Anna?
Kommer det vara en bra klass?
Hur är mina lärare?
Är skolan bra?
Finns det några snygga killar i klassen/skolan?
Är det bra mat?
Kommer jag att trivas?
Kommer jag att få några nya kompisar?
Vad är det för slags folk i skolan?
Är skolan stökig?
Kommer jag att orka gå hemmifrån innan 7 varje dag?
Kommer jag att palla med tre år där?
Pojkvän, huh?
Kommer det vara roligt där?
Hur kommer det att gå?

Jag har även en sista fundering, som inte har med skolan att göra;
När kommer min bror flytta hemmifrån?


Puss och kram!

The Voice 08!

Hej!

Igår var det The Voice 08 på Kungsträdgården.
När vi kom dit, cirka kvart över 7 var allt redan i full gång. Det var oändligt mycket med folk och på scenen stod Petter och framförde låtar som man kände igen. Efter rejält mycket knuffande och puttande så lyckades vi ta oss fram snett framför scenen en bit bak.
Jättebra platser!

Det var värsta draget på den showen, vill jag lova! Artister som Brick and Lace, Petter, Mange Schmidt (haha), Ironik, Adam Tensta (asbra scennärvaro!) med flera medverkade.
Men inte minst så var även Flo-Rida med!!
Han fick ju värsta entrén på slutet och körde kanske 5 låtar. Han kastade ut signerade handdukar till publiken vilket man (förståss) inte fångar...! Vi stod aningens för långt bort.
Sedan var det dags för publikjublet att gå igång igen, när vi äntligen fick höra "Low"!
Gud vad kul det var, häftigt att få ha sett honom. Han har ju enligt Nadja hängt med superstjärnan Timbaland och det är ju inte dåligt det inte. ;)

När jag kom hem då klockan nästan var 12 på natten var jag supertrött. Så vid 2-tiden somnade jag, med Siggebaby bredvid mig nästan hela natten. :)

Hoppas ni har haft en rolig och bra dag. :)

Puss och kram!

Gratis smink från KICKS? - Ja tack!

Hej!

Fick nyligen reda på en superbra hemsida där du kan få hem presentcheckar från KICKS - Helt gratis!
Allt du behöver göra är att besöka lite hemsidor, värva vänner och göra olika erbjudanden. Sedan kan du helt gratis beställa hem presentcheck på 100 respektive 250 kronor, beroende på hur många poäng du har samlat in.
Hur smart är inte det?! :)



Klicka på bilden för att bli medlem - NU! :D


Ha det underbart!

Puss och kram!

Sötaste bilden igår! :)



Älskar den! Den är så söt. :)
Kolla Shires smile liksom! :D

Hejåhå!


Eyenini, (haha) Shire och Emma.  :D Astrevligt folks! Shire är precis (om inte ännu?)lika trevlig som han verkar vara när vi ser honom på mtv. Både jag och Emma blev pushade av Eyeni att hälsa till någon... Vi blev alltså filmade till mtv! xD Jag både lät och såg ut som en stoppad korv. :P

Igår var vi på kungsan (jag,Emma,Julia och Gustav) och checkade in tälten på UNG 08. :) Egentligen skulle vi ha sett på smygpremiären av The Love Guru som bl.a. Justin Timberlake medverkar i. Vi kom dit kanske lite innan klockan ett, men ändå var biljetterna redan slut!
Så vi kollade runt bland tälten, och gick sedan och åt på Berzeliipark. :) Vi märkte sedan att Salem Al-Fakir repade där, vilket Julia blev väldigt glad för!
Senare kom Maja (jättelängesedan man träffade henne!) Och både hon och Julia fotades lite snabbt med honom, hehe.
Med massvis med missnöjen på kvällen (regn, massa fjortisar, väntan m.m) Så åkte jag Maja,Nadja och Julia hem till Maja och såg på The Notebook.
Det är en riktigt bra film, som jag verkligen rekomenderar!

Idag skulle jag egentligen följt med på uthomhusbio. Men jag orkar verkligen inte. Jag var i full gång hela gårdagen, och känner mig inte alls pigg idag.
Mår lite illa och känner mig yr. Allmänt seg alltså. Så idag blir det att vara hemma och ta det lungt.

Men någonting roligt ska jag se till att hitta på innan skolan börjar. :) Så därför får jag vila upp mig, hehe. ^^

Puss och kram!

New hair, ready for a new start.



Älskling, jag har aldrig kunnat lära dig någonting.
I bästa fall, så kan jag bidra med en känsla.
Du doftar svagt av våta, vita rosor, gammal jord.
En Fleur de lise i guld på svart bredvid ditt namn.
Du är liv, du är de långa milen mot Berlin.
Du är liv, du är ett härligt minne från Paris.

Go black, and you will never go back?

Shohosan!

Är allt bra med er idag? Ni som, om ni nu är några, nu läser min blogg.
Jo, ingen har ju som sagt besöksförbud (eller kommentatorförbud heller för den delen) på min blogg. So feel free to läsa and kommentera. :)
Jag kanske själv borde kolla in era bloggar lite oftare? So I will. :)

Idag har jag ett dilemma. Jag ska följa med mamma och pappa till mataffären idag och har då det utmärkta tillfället att köpa hårfärg.
Ifall jag nu skulle bestämma mig för att inhandla det, skulle denna färg vara svart. Om ni nu tror att jag är/ska bli "emo" så tror ni fel. Jag tycker bara att det är snyggt med svart hår och skulle själv vilja ha lite förändringar på mitt utséende. Och denna hårförändring måste isådanafall ske innan den nittonde augusti, då jag börjar i min nya skola. Det skulle nämligen kännas lite dumt att komma med ny hårfärg efter ett par dagar eller några veckor, om ni fattar? ^^

Så era tips skulle sitta mer än välkommna. :) Ni kan ju alltid föreställa mig i svart hår, men är detta omöjligt så kan jag motvilligt lägga upp en bild på mig när jag hade det en kortare period.

Ha en bra dag.

Puss och kram!


barnvakt - igen!

Hej!

Nu sitter jag här vid datorn medans Nathalie sitter i min säng, tittandes på Toy Story (favorit i repris, hehe) och smaskandes på lördagsgodiset, som jag har fått smaka på. :)
Så det blir en lugn dag idag.

I förrigår lärde mamma mig hur man gör omelett. Gott som tusan var det, så jag bestämde mig för att göra det igår också. Då blev den ännu bättre!
Så nu blev jag sugen - igen!
Man kan tro att jag har tröttnat, men icke. Jag äääälskar omelett. Både jag och Mic åt riktigt goda sådana i Turkiet till frukost som de lagade på beställning. Gud vad jag saknar Turkiet!

Nu när vi ändå snackar mat...
Ikväll blir det crepes! :D Gud så gott.

Hahah, kanske dags att jag äter, så som jag babblar om saker att förtära? ^^
Ikväll kanske det blir att göra något, det får vi se.

Ha en mysig dag!

Puss och kram!

Pix!

Här kommer det lite bilder från när jag, Anna, Mic och Emma var på grönan!


Emma tar kort när jag, Anna och Mic åker X-treme. Anna med blåa byxor, jag bredvid och bakom stålsaken sitter Mic. ^^


Och här har vi mig och Emma i Lustiga Huset. :)


Trots min misstänksamma min så vågade jag tillslut, med Annas tjat, mig på FRITTFALL TILT!
Ett av det creepigaste jag har gjort i mitt liv, hehe.


Glad och lycklig på en fin vit häst! På mig hade jag mina älskade svarta hängselshorts, från H&M Divided. Looove 'em!


Söta Mic åker Tekopparna. :)
Gissa vad alla skrattade i den, man slungades runt fram och tillbaka. Haha, magont fick man av den. ^^


Jag har aldrig riktigt förstått det roliga med Skrattkammaren...



Det var de bilderna jag hade tänkt att bjuda på idag. :)
Idag är det 08 08 08! (som om någon har missat det, hehe.)
Har ni spenderat dagen på något speciellt sätt? Själv har jag vart hemma, fast vid eftermiddagen kom min bror Christian, hans flickvän Linda, yorkshireterriern Tyson och deras underbara son Maximus över.
Vi mumsade på pizza och hade det allmänt trevligt. Maximus var urcharmig, gick själv, pratade lite och var helrolig!

Huvudet bultar som fasiken. Mamsen gav mig en halv tablett (recepttablett) som egentligen är way to stark för mig. Änsålänge har den inte hjälpt, men we'll see.

Nu väntar ett wienerbröd på mig uppe i vardagsrummet. ;) Ha en underbar kväll!

Puss och kram!

Älsklingsbilden!



Min favoritbild på mig och Lisa! :) Älskar den, man liksom ser kärleken på något sätt.

Idag fyller mormor år, så vi ska åka dit och fira henne. Jag har köpt en fin orange liljaplanta till henne, I'm sure she's gonna like it. :)
Vad ska ni göra idag?

Puss och kram!

Hemma i Farsta från Tyresö.

Hejhallå!

Nu är jag, efter 3 nätter, hemma från lantstället i Tyresö.
Jag har haft det mysigt med båda katterna, sköna havsbad, god mat och roliga frågespel. Och så lite teve förståss, hehe.
Tog massa söta bilder på mina katter, Sigge och Lisa heter dem för er som har missat det. ;)


Snygge! (Sigge)
Sötisbild på min favoritpojke, som alltid sätter till fotominen när kameran dyker upp. Tror han experimenterar lite med miner, för den här var ny. ^^


Lisa posar som den prinsessa hon är!

Jag ska lägga ut min favoritbild från min lilla tid på landet senare.. :)

Puss och kram!

RSS 2.0