Vaniljpanacotta.

Vaniljpanacotta:

3 dl vispgrädde (ovispad ofcourse)
1 vaniljstång
1½ dl socker
1½ gelatinblad

Gör såhär:

 Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär upp vaniljstången och ta ur fröna. Koka upp grädden tillsammans med sockret och vaniljfröna. För er som inte vill ha det så sött, går det nog jättebra att ta i lite mindre socker. När det har kokat upp, kramar du ur gelatinbladen, lägger i kastrullen och rör om det hela. Sedan låter du smeten dra en stund, så all smak från vaniljen kommer med. Sedan silar du smeten till en annan skål, och häller sedan upp önskad mängd i önskat antal glas. Ställ in i kylen ett par timmar. Ett hett tips är att du serverar panacottan med lite goda hallon på som bryter av mot det söta med sin syrlighet, även lite vaniljsocker på hallonen ser fint ut. :)
Ät och njut säger jag bara, det blir supergott!



Kommentarer
Postat av: JULIA

yummie!

2009-03-15 @ 18:34:10
URL: http://juliakrull.blogg.se/
Postat av: Anna

det ser gott ut :)

2009-03-15 @ 20:55:46
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Jonathan

Det där är så JÄVLA GOTT!

2009-03-19 @ 23:08:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0