Efterrät som är GI-vänlig!

För 4 personer:

4 äpplen

Flytande margarin/smör

Malen kardemumma

Malen kanel

 

Skiva äpplena tunnt och lägg i en ugnstålig form eller 4 portionsformar. Pudra på kardemumma och kanel och ringla över flytande margarin ev. klicka på lite smör (ca 4 tsk). Själv så strödde jag på lite havre på för att få lite "crunch" på det hela. Vet inte om det tar bort GI-feelingen men what the heck. Sedan sätter du in skiten i 20 minuter225 grader in the oven. Till detta kan man vispa ett s.k kesellafluff av 1,5 dl kesella och 0,5 dl creme fraiche. Eftersom detta fluff (lol) är ganska syrligt så kan jag rekommendera att antingen ta lite socker på äppelskiten eller ha ta vanilj från en färsk vaniljstång alt. vaniljsocker i kesellafluffet. Detta tar nog också bort lite GI-feeling so it's your motherfucking choice. Pappa och Johan tyckte iallafall att detta var väldigt gott. Och skiter man i sockret blir det ju figurvänligt - OH YEAH!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0